س مثل . . . (1)
روش صحیح انتخاب نمایندگان مجلس باید چطوری باشه؟
این چند خط رو بدون اطلاع از نحوه انتخاب نمایندگان مجالس در کشورهایی همچون آمریکا و فرانسه و... مینویسم، بنابراین طبیعیه که خام و ناپخته باشه!
از مهمترین وظایف مجلس طرح و وضع قوانین و پیگیری مصوبات و تفحص و... هست. پس افرادی که برای اخذ کرسی مجلس کاندید میشن بایستی توانایی انجام این وظایف رو ،از هر لحاظ، در وجود خودشون ببینن.
حالا..
نحوه انتخاب یک نماینده مجلس در کشورمون به این صورته که اشخاص میرن برای انتخابات ثبت نام میکنن؛ پس از عبور از فیلتـرهای مختلف، مشخص میشه که چه کسانی میتونن کاندید بشوند.
یکی از مهمترین مواردی که در طول مراحل ثبت نام تا کاندیداتوری توجهی بهش نمیشه تعداد افراد مورد نیاز در یک زمینه خاص در مجلس هستش؛ یعنی مهم نیست که ما چه تعداد اقتصاددان در مجلس نیاز داریم و برای انتخاب این تعداد اقتصاددان، نهایتا چندنفر با مدرک و سابقه مرتبط به زمینه اقتصاد میتونن نامزد انتخابات بشن و باید تایید صلاحیت بشوند؟
همین استان ما با توجه به کوچک بودنش، 4 نماینده تو مجلس داره. اما تعداد داوطلبای اخذ این 4 کرسی امسال حدود 90 نفر هستن که یعنی تقریبا به ازای هر کرسی مجلس بین 25 نفر رقابت وجود داره. در کل کشور این رقم، به ازای هر کرسی شاید حدود 40-50 نفر باشه (البته امسال نسبت به دوره های قبل تعداد کاندیداها افزایش تقریبا دو برابری داشته، وگرنه رقابت بر سر کرسی های مجلس قبلا به این تعداد نبوده).
مجلس ما 17 کمیسیون داره ..کمیسیون اقتصادی، اجتماعی، امنیت ملی و سیاست خارجی، انرژی، برنامه و بودجه، فرهنگی و ... . از این 90 نفری که تو استان ما کاندید شدن چه تعداد اقتصاددان داریم؟ چه تعداد از اونا سابقه و تحصیلاتشون در حوزه فرهنگه؟ امور بین المل چطور؟ آیا توازنی بین تحصیلات و سابقه کاری نماینده ها با نفرات مورد نیاز کمیسیون های مجلسمون وجود داره؟
این نامتوازن بودن خودش رو کجا نشون میده؟
خودش رو اونجا که یه جمع 15-20 نفری با عنوان کمیسیون بررسی کننده برجــام دارن موضوعی به این مهمی رو بررسی و تحلیل میکنن، نشون میده.. اونجا که اکثریت اون 15-20 نفر از خودشون حرفی برای گفتن ندارن و تنها چشم به دهان رئیس تیم مذاکره کننده قبلی دوختن.. و حرفهای ایشون رو بدون هیچ علم و درک صحیحی نسبت به صحت و سقم اون حرف، تکرار میکنند!
مگه میشه تو یه مجلس 290 نفری.. 10 نفر کارکشته در حوزه حقوق و سیاست بین المل نداشته باشیم.. کسی که فرق بین کلمات انگلیسی رو بدونه و برای معنی کردنشون به فرهنگ لغت مراجعه نکنه؟!
این مورد تنها یک مورد از بیشمار مواردی است که به دلیل بی سوادی نماینده ها(البته بی سوادی در زمینه های مورد نیاز مجلس) درست تحلیل و بررسی نمیشه!
در صورتی که یکی از مهمترین وظایف مجلس بررسی و تحلیل موضوعات مهمی همچون مورد بالا و یا قانون گذاری در زمینه های مختلف هستش..
به نظرتون چاره چیه ؟ چطور میشه مجلسی متعهد و در عین حال علمی داشته باشیم ؟؟
+ میگویند تقوا از تخصص لازمتر است، آن را میپذیرم.
اما میگویم آن کس که تخصص ندارد و کاری را میپذیرد بی تقواست. «مصطفی چمران»
- ۹۴/۱۲/۰۱
- ۳۵۹ نمایش
سلام
نماینده ای رو باید انتخاب کرد که اصلح باشد نه اینکه دارای اصل و نصب باشد...
من به این نتیجه رسیدم تو شهر ما به هیچ عنوان فایده ندارد انتخابات مجلس شرکت کرد چون هیچ کس
با سواد بالا و اصلح تر از همه نمیره بالا بلکه هر کس قبیله اش و طایفه اش زیاد باشد برنده انتخابات میشود
پس من ترجیح خواهم داد انتخابات مجلس شرکت نکنم ...
چون شرکت من هیچ دردی رو از شهرم دوا نکند بلکه مثل الان به دردهامون هم اضافه شود...
اگر شهر دیگه ای غیر از شهر خودم بودم قطعاً میرفتم پای صندوق اما امسال با وجودی که از این پیش آمد ناراحتم ولی باید بگم نمیتونم برم...
حالا شاید رفتم پای صندوق ولی یا رای سفیدضرب به دری میدم :دی
یا رو کاغذ رای مینویسم :( مهدی جان مولایم بیا )
چون فقط ایشون میتونه درد این جامعه رو درمان کند ولاغیر...
ممنون از اینکه خوندین :)